מתכון לשבת- קציצות דגים בסגנון ים תיכוני

צילום: גליה אבירם

אין כמו קציצות דגים בערב שבת. תבשיל בסגנון ים תיכוני עשיר בטעמים, להכנה קלה בבית.

קציצות דגים ל- 7 מנות

מרכיבים לקציצות:

  • 1 קילו דג לבן קצוץ
  • 70 ג' כוסברה קצוצה
  • 70 ג' פטרוזיליה קצוצה
  • 250 ג' בצל לבן קצוץ
  • 50 ג' פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 5 ג' פלפל שחור
  • 10 ג' מלח דק .

יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

צילום: גליה אבירם

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 10 ג' כמון
  • 20 ג' פפריקה מרוקאית
  • 10 ג' סוכר
  • 20 ג' מלח דק
  • 50 ג' אבקת מרק
  • 2 יח' פלפל מתוק יבש
  • 20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס
  • 150 ג' שיני שום פרוס גס
  • 100 ג' רסק עגבניות
  • 200 מ"ל מים
  • 75 ג' כוסברה טרייה קצוצה
  • 700 ג' פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2דקות.

במקביל, לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים. בתאבון!

 

המתכון באדיבות רשת ביגה

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*