פסטה זו מנה מנצחת בעייני ובשילוב עם גבינות וירקות זו בכלל המנה המושלמת. יש גם גרסה לטבעונים או לרגישים ללקטוז
סוד הקסם של המתכון הוא במיזוג הטעמים. מליחות הפטה והזיתים, החמוץ-מתוק של הפלפלים הקלויים או העגבניות המיובשות ואת הכל מחבר הרוטב, שמכינים על בסיס פסטו עגבניות, שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן.
לגרסה טבעונית\פרווה : מחליפים את גבינת הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה פנה ברילה (או כל פסטה קצרה שאוהבים)
חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס
2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)
100 גרם גבינת פטה, מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
2 כפות פסטו ברילה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן (או דבש)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
- מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים לקערת הפסטה, מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.
המתכון באדיבות המותג ברילה.
Leave a Reply