איך להכין פנקייקים כשרים לארוחת בוקר?

פנקייקים
צילום: RitaE/Pixabay

פנקייק הוא ארוחת בוקר נהדרת שמתאימה לכל אחד ולכל משפחה. אפשר למצוא כיום כל כך הרבה מתכונים ורעיונות להכנת הפנקייקים כך אפשר להתאים את המתכון גם למי שמסיבות כאלה ואחרות לא יכול או מעדיף שלא לעשות שימוש באחד או יותר מהמרכיבים שמופיעים במתכון שהוא מתכוון לעשות בו שימוש. באופן כללי אפשר לומר שמרכיבי הבסיס הם קמח, אבקת אפייה, ביצים, מים, שמן וסוכר ומכאן אפילו השמיים הם לא הגבול ואפשר לגוון ולהוסיף כיד הדמיון הטובה על מי שמכין את ארוחת הבוקר הנהדרת. בחנויות אפשר למצוא שלל כלי מטבח שמתאימים ומיועדים להכנת פנקייק אוורירי, טעים וטרי ויש להם תרומה גדולה לתוצאה של פנקייק מושלם. כל מה שנותר כעת הוא למצוא את המתכון המנצח ופשוט להתמכר לטעם הנהדר!

מתכון – איך להכין פנקייק?

לפני המתכון חשוב לציין שאין זה מסובך להכין פנקייקים לארוחת בוקר ואפילו הילדים יכולים לעזור בכך. גם מי שמגדיר את עצמו ככזה שמסתבך במטבח ולא אוהב לבשל יכול למצוא את עצמו מכין פנקייקים נהדרים וטעימים לו ולבני משפחתו. להלן המתכון המפורט – המרכיבים ודרך ההכנה הפשוטה ביותר –

בקערה מערבבים על פי הסדר הזה –

  • 2 ביצים טרופות
  • 3/4 כוס סוכר
  • כוס חלב
  • חצי כוס שמן
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • כוס וחצי קמח
  • ניתן לשפר את הטעם בהוספת כמה טיפות של תמצית בטעם וניל אך אין זה חובה

דרך ההכנה –

  • אחרי שמערבבים בקערה את כל המרכיבים חשוב לשים לב שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • כדאי מאד שיהיה בבית מחבת פנקייק בעל תחתית עבה שאין צורך לשמן אותו יתר על המידה.
  • את התערובת שופכים אל תוכן שקית זילוף או שמשתמשים בכף.
  • שופכים כמות מדודה של התערובת את המחבת שמיועדת להכנת פנקייקים. או שממלאים את הגומות הייעודיות או ששומרים על פנקייקים אחידים בגודלם.
  • חשוב לשים לב לבועות שנוצרות על פני השטח העליונים. כאשר הן מופיעות – זה הזמן להפוך את הפנקייק.
  • מספר שניות אחרי שהופכים – אפשר להוציא את הפנקייק לצלחת הגשה.
  • איך מגישים? כל אחד עם התוספות שהוא אוהב – סירופ שוקולד או מייפל, דבש, ריבה, קצפת, גלידה או שוקולד מומס.

למה כדאי להשתמש במחבתות פנקייק?

מחבת שאמורה להיות בשימוש לצורך הכנת פנקייק עשויה ממשטח ברזל אחיד ועבה שמסייע בחלוקת החום על כל פני השטח בצורה שווה ואחידה. כך הפנקייקים מתקבלים אווריריים, טעימים, הם עשויים היטב ולא נשארים עם בלילה רטובה במרכזם. ברוב המקרים אפילו לא צריך לשמן את המחבת שכן תכונת הנון סטיק שלהם מתאימה במיוחד לטיגון עדין כמו של הפנקייקים ולכן לא צריך לחשוש מהידבקות הבלילה למשטח המחבת. לאחר מכן מספיק לשטוף במים וסבון את המחבת וכל להתכונן לשימוש הבא.

 

מוזמנים לעיין בכתבות נוספות בפודתי אוכל כשר

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*