שמן זית וההשפעה שלו על בריאות הגוף

תמונה: יחצ

שמן זית הוא שמן צמחי המתקבל בכבישה קרה או כבישה של פרי זית. היתרונות של שמן זית הם עצומים, והוא אחד השמנים הבריאים בשוק. שמן זית הוכח כמפחית דלקות ומוריד לחץ דם.

לשמן זית יש גם נקודת עשן גבוהה יותר משמני בישול רבים אחרים, מה שהופך אותו למעולה לטיגון מזונות ללא סיכון של טעמו של האוכל שרוף או להשאיר אחריו ריח לא נעים. בשימוש ברטבים או רטבים, שמן זית מאפשר פרופיל טעמים עשיר ובריא.

שמן זית נמצא בשימוש נרחב בבישול וכרוטב לסלטים. אבל אולי יש לזה גם כמה יתרונות בריאותיים. שמן זית עשיר בשומנים חד בלתי רוויים שיכולים לסייע בהורדת כולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב כלילית. הוא מכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3 החשובות להתפתחות המוח ולשמירה על תפקוד קוגניטיבי, אך הוא אינו מכיל שומנים אלו כמו דגים או אגוזי מלך.

שמן זית משמש לעתים קרובות בבישול וכרוטב לסלטים. עם זאת, ייתכן שיש לזה גם כמה יתרונות בריאותיים. שמן זית עשיר בשומנים חד בלתי רוויים שיכולים להוריד את הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלת לב כלילית; יש לו גם חומצות שומן אומגה 3 שחשובות להתפתחות המוח כמו גם לשמירה על תפקוד קוגניטיבי, אבל לא מכילה שומנים אלו באותה מידה

שמן זית הוא שמן טבעי המופק מפרי עץ הזית. שמן זית הוא שמן צמחי למאכל המורכב בעיקר משומן חד בלתי רווי, כמו שמנים אחרים שמקורם בצמחים ודגים.

ישנם שלושה סוגים עיקריים של שמנים: חד בלתי רוויים, רב בלתי רוויים ורוויים. שמן זית נכנס לקטגוריה הראשונה מכיוון שהוא מכיל יותר שומנים חד בלתי רוויים מאשר שומנים רוויים.

לשמן זית יתרונות בריאותיים רבים כמו היותו מקור לנוגדי חמצון ושומן בריא שיכול להוריד את רמות הכולסטרול הרע, להעלות את רמות הכולסטרול הבריאות ולעזור בשליטה על הסוכר בדם.

כמה מחקרים הראו ששמן זית יכול להפחית את הסיכונים למחלת פרקינסון, מחלות לב, סוכרת, דיכאון וסרטן.

היתרונות הבריאותיים של שמן זית מיוחסים לשני גורמים עיקריים: חומצות השומן והפוליפנולים.

חומצות שומן חיוניות לשמירה על בריאות השיער, העור, הריסים והציפורניים שלנו. הם יכולים לעזור למנוע או להפחית את הסיכון למחלות לב כמו גם שבץ.

פוליפנולים – שנמצאים גם בתה ובשוקולד מריר – עוזרים להפחית דלקת ולחץ חמצוני בגוף, שעלולים להוביל למחלות כרוניות כמו סוכרת וסרטן.

שמן זית הוא שמן בישול רב-תכליתי שניתן להשתמש בו ברוטב לסלט, במרינדות ובמנות אחרות. הוא גם מומלץ לעתים קרובות כמזון בריאות מכיוון שהוא מכיל שומנים חד בלתי רוויים.

אם אתם מחפשים שמן לבשל איתו, שמן זית הוא לרוב הבחירה הראשונה. הסיבה שאנשים אוהבים את זה כל כך היא שיש לו נקודת עשן גבוהה מה שהופך אותו לאידיאלי לטיגון והקפצה. שמן זית מכיל גם נוגדי חמצון המקנים לו את המוניטין כטוב ללב שלך

שמני זית יכולים להשתנות באיכות ובטעם בהתאם לאופן ייצורם ולכמה זמן הם מונחים על מדף החנות. חשוב ללכת על מותגים שפחות מעובדים וכבישים קרים.

שמן זית כתית

שמן זית כתית מעולה הוא סוג שמן המתקבל מפרי Olea europaea. זהו שומן חד בלתי רווי ואחד מהשומנים הבריאים ביותר הקיימים בתזונה.

ישנם יתרונות רבים לשמן זית כתית מעולה. נמצא כי יש לו יתרונות בריאותיים רבים כמו היכולת להוריד לחץ דם, לעזור בניהול משקל, להפחית את הסיכון למחלות לב ולקדם הזדקנות בריאה.

שמן זית כתית מעולה מתקבל מכבישה קרה ראשונה של זיתים איכותיים. שמן מסוג זה הוא הטהור מבין כל השמנים, מכיוון שהוא אינו מעובד בשום צורה ועדיין יש לו את הטעם והריח הטבעיים.

שמן זית כתית מעולה מופק מפרי עץ הזית. זהו שמן בריא, טבעי ובעל טעם שאינו מכיל כימיקלים מלאכותיים או חומרים משמרים.

לשמן זית כתית מעולה יש מספר יתרונות בריאותיים, כולל הורדת רמות הכולסטרול והפחתת הסיכון לשבץ מוחי.

נוגדי החמצון הטבעיים המצויים בשמני זית כתית מעולה ידועים כמסייעים בהגנה מפני מחלות לב, סרטן ועשויים אפילו להילחם בדמנציה.

כמו סוגים אחרים של שמנים, ניתן להשתמש בו בבישול אך גם לסלטים ולטבילת לחמים.

הדרך הטובה ביותר לאחסן שמן זית כתית מעולה היא במיכלי זכוכית כהה מחוץ לאור ישיר כדי למנוע כל פגיעה בטעם או באיכות לאורך זמן.

נכתב בשיתוף בד ושמן יצרנית שמן זית המעוטר בישראל.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*